Rezolutia de inceput de an

Traditia rezolutiei de inceput de an vine de la romani, prin unul dintre cei mai vechi zei, Ianus. Acesta era zeul riturilor de trecere, al intrarii in casa, al inceputurilor si al timpului si era infatisat cu doua fete opuse: una care priveste inainte, spre viitor si cealalta inapoi, spre trecut. Romanii il venerau la trecerea dintre ani, cerandu-i sa le ierte greselile din vechiul an si facandu-i promisiuni pentru noul an. Si astfel s-a nascut obiceiul angajamentelor personale la intrarea in Anul Nou.

Rolul rezolutiei este evident: acela de a-ti imbunatati viata in anul care urmeaza. Si de a te dezvolta ca om astfel incat, an de an, sa devii mai bun. Dar care sunt directiile pe care merita sa le ai in vedere atunci cand iti propui sa te perfectionezi? Majoritatea filozofiilor de viata considera natura umana ca fiind dezvoltata pe patru dimensiuni fundamentale: fizicul, mentalul, spiritualul si afectivul. De aceea, in rezolutia de nou an, iti propun sa te apleci asupra fiecareia dintre aceste directii.

Latura fizica implica atentie acordata organismului, de la felul in care il hranesti si il exersezi si pana la modul in care te relaxezi si te odihnesti. Gandeste-te la capitole unde nu stai tocmai stralucit si noteaza, in rezolutie, ce vei face in acest sens. Adauga consumul de produse Forever potrivite, care sa te ajute acolo unde simti ca e nevoie.

Dezvoltarea mentala presupune exersarea intelectului, prin a citi carti utile si literatura de calitate, prin a scrie, a te organiza si a planifica. Pune-ti la lucru imaginatia, invata lucruri noi despre afacere, despre produse, urmeaza programe puse la dispozitie de Forever pentru auto-dezvoltare. Pentru aceasta iti trebuie timp, pe care poti sa-l iei de la alte activitati, mai putin utile, precum vizionatul televizorului.

Dimensiunea  spirituala a naturii tale umane implica stabilirea si cultivarea unui sistem intern de valori. Este un aspect foarte intim, dar in acelasi timp extrem de important. Credinta, meditatia, rugaciunea sunt resurse infinite de energie si armonie, de echilibru interior si putere de a inainta, cu succes, prin dificultatile de zi cu zi.

Latura afectiva presupune in principal dezvoltarea relatiilor cu oamenii din jur. Este vorba despre empatie si intelegere, dorinta de a-i ajuta pe ceilalti si, in ultima instanta, de iubire. Pentru ca, atunci cand omul ajunge la un nivel de intelegere superior, el isi da seama ca atinge cu adevarat starea de fericire doar atunci cand isi face un scop din a-i servi pe ceilalti.

Sunt multi cei care isi stabilesc obiective la inceput de an, dar un studiu derulat in ianuarie 2017 a aratat ca doar 8% dintre ei isi indeplinesc, pana la capat, aceste angajamente. Cum ai putea sa te afli printre ei? Ce instrumente poti pune in miscare pentru a-ti atinge majoritatea punctelor stabilite in rezolutia de inceput de an?

In primul rand, stabileste obiective realizabile si masurabile. Nu proclama ca vei slabi mult, ci ca vrei sa iti reduci greutatea corporala cu 12 kg, de exemplu. Sau ca vei alerga in fiecare dimineata 3 km, in cel mult 20 de minute. Masoara apoi progresul, in timp. Vei capata motivatie atunci cand cifrele arata ca reusesti, dar vei accentua efortul cand vezi ca lucrurile nu merg asa cum ar trebui. Si ai rabdare, pentru ca schimbarile serioase cer timp.

Impartaseste-ti obiectivele cu prietenii, cu familia, cu colegii de echipa sau cu sponsorul. Ai nevoie de curaj si deschidere pentru asta, dar in acelasi timp ai nevoie de sustinereacelorlalti. Iar daca poti gasi pe cineva care sa te tina pe traiectorie, care sa-ti verifice progresul, ar fi perfect. E usor sa incalci o promisiune fata de tine, dar e mai greu sa o recunosti in fata altora.

Construieste mecanisme prin care sa-ti indeplinesti obiectivele. Atingerea lor nu depinde doar de vointa ta, ci mai ales de stabilirea unui program si de executarea lui. Nu-ti „fa timp” pentru a alerga, ci stabileste ca in fiecare dimineata, intre 06:30 si 07:00, programul tau de exercitii fizice sa cuprinda acest lucru. Ca si cum ai avea programare la stomatolog. Iar daca, fortat de imprejurari, trebuie sa renunti la acest program una, doua sau mai multe zile, reia-l de indata ce este posibil. Nu renunta. Si, in general, nu trata esecurile temporare drept infrangeri definitive. De exemplu, daca afara ploua, propune-ti un set de exercitii fizice de aceeasi intensitate, care se pot desfasura in interior.

Forever este un cadru in care poti dezvolta toate cele patru dimensiuni ale naturii tale umane. Stilul de viata sanatos pe care il practici actioneaza benefic asupra organismului. Mecanismul afacerii, beneficiile produselor si drumul spre independenta financiara iti solicita abilitatile mentale. Apartenenta la o echipa, pasiunea pentru ceea ce faci si integrarea intr-o companie care schimba vieti in bine iti ofera un set de valori spirituale si un cadru in care iti poti manifesta afectiunea pentru ceilalti. Scrie-ti rezolutia pentru noul an cu aceste lucruri in minte, pune in practica ideile de mai sus si vei urca mai rapid, nu doar in Planul de Marketing Forever, ci si in dezvoltarea ta personala.

 

Alexandru Israil

Specialist marketing